Ugrás a tartalomra

Pásztor: Csatlakozási feltétel is lehet Vajdaság kérdésének a rendezése

2012.10.30
21:12
Vajdaság státusa nem csak Szerbia belpolitikai kérdése – mondta Pásztor István a Pannon TV Közügyek című műsorában
Vajdaság státusa nem csak Szerbia belpolitikai kérdése – mondta Pásztor István a Pannon TV Közügyek című műsorában. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint az ország kötelezettséget vállalt az Európai Unióhoz való közeledéshez, így minden belügy nemzetközi dimenziót kap.  Pásztor István, a vajdasági parlament elnöke a jövő héten hivatalos látogatást tesz Brüsszelben, ahol Stefan Fülével, az Európai Unió bővítési biztosával is tárgyal majd a tartomány helyzetéről. Csatlakozási feltétel is lehet Vajdaság kérdésének a rendezése – mondta Pásztor István. „Az Unió nem kíván konfliktusokat beemelni a saját életébe. Ezért csak a letisztázott helyzetbe jutott országok lehetnek tagok” – tette hozzá a politikus.



Pásztor István tűrhetetlennek nevezte a közbiztonsági helyzetet. Mint a Vajdasági Biztonsági Tanács elnöke egy gyűlést hívott össze november 19-re. Előrelépéseket vár a kérdésben. A vagyon és személyi biztonság kérdését nemzetek feletti ügynek tekinti. Hatékony rendőri vezetésre van szükség. A büntetések visszariasztók kell, hogy legyenek. Pásztor azt is mondta, hogy hamarosan 15-ről 5000 dinárra csökkenti a szerbiai parlament a kis értékű lopások értékhatárát.

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.