Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor: Előnyt jelent magyarnak lenni Vajdaságban

2019-11-15
15:40
2019-11-15
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt időszakról és a jövőbeni tervekről, kilátásokról beszélt a Magyar Állandó Értekezlet mai budapesti ülésén Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, az, hogy ma előnyt jelent magyarnak lenni Vajdaságban, hosszú folyamat eredménye. A VMSZ elnöke szólt a jövő évi szerbiai választásokról is. Elmondta, a megkezdett út folytatása a cél. A migráció kérdéséről úgy nyilatkozott, az elmúlt napokban, hetekben láthattuk, hogy ez a folyamat közel sem a múlté.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Azt látjuk, hogy nem Bosznia felé mennek Szerbiából a migránsok, hanem ugyanazt a régi utat kezdték el használni. Megjelentek Magyarkanizsán, erőteljes számban Szabadkán, megjelentek a bánáti önkormányzatok területén, keresve az utat Románia felé, illetve Magyarország felé. Én lélekben is és más szempontból is arra készülök, hogy ez jellemezni fogja az elkövetkező heteink, hónapjaink mindennapjait. Elemi érdekünk az, hogy a kerítés megmaradjon.”

Magyar Állandó Értekezlet
Budapest
Pásztor István

Most

13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.