Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor: Előnyt jelent magyarnak lenni Vajdaságban

2019-11-15
15:40
2019-11-15
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt időszakról és a jövőbeni tervekről, kilátásokról beszélt a Magyar Állandó Értekezlet mai budapesti ülésén Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, az, hogy ma előnyt jelent magyarnak lenni Vajdaságban, hosszú folyamat eredménye. A VMSZ elnöke szólt a jövő évi szerbiai választásokról is. Elmondta, a megkezdett út folytatása a cél. A migráció kérdéséről úgy nyilatkozott, az elmúlt napokban, hetekben láthattuk, hogy ez a folyamat közel sem a múlté.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Azt látjuk, hogy nem Bosznia felé mennek Szerbiából a migránsok, hanem ugyanazt a régi utat kezdték el használni. Megjelentek Magyarkanizsán, erőteljes számban Szabadkán, megjelentek a bánáti önkormányzatok területén, keresve az utat Románia felé, illetve Magyarország felé. Én lélekben is és más szempontból is arra készülök, hogy ez jellemezni fogja az elkövetkező heteink, hónapjaink mindennapjait. Elemi érdekünk az, hogy a kerítés megmaradjon.”

Magyar Állandó Értekezlet
Budapest
Pásztor István

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.