Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Az elvándorlás egyre kisebb mértékű

2019.12.25
08:35
2020.02.24
19:05
Forrás
Pannon RTV
A család és a boldogulást a szülőföldjén kereső vajdasági magyarság fontosságát emelte ki karácsony előestéjén adott interjújában a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István hozzátette: az elvándorlás még mindig jelen van, de egyre kisebb mértékű, sőt egyre többen döntenek úgy, hogy hazatérnek. Ehhez jelentősen hozzájárul az anyaországból érkező sokrétű támogatás, a gazdaságfejlesztési programtól kezdve az óvoda- és iskolafelújításokon át a legkülönbözőbb egyéb befektetésekig.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Sokan döntenek úgy, hogy kihasználva a gazdaságfejlesztési program adta lehetőségeket várakozó álláspontra helyezkednek, inkább abban gondolkodva, hogy itt boldoguljanak. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező években ez a folyamat erősödni fog és lelassul az elvándorlás sőt, fel fog gyorsulni a visszaáramlás, erre készülünk.”

elvándorlás
Vajdasági Magyar Szövetség
gazdaságfejlesztési program
karácsony
anyaország
Pásztor István

Most

18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.
16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.