Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Az elvándorlás egyre kisebb mértékű

2019.12.25
08:35
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
A család és a boldogulást a szülőföldjén kereső vajdasági magyarság fontosságát emelte ki karácsony előestéjén adott interjújában a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István hozzátette: az elvándorlás még mindig jelen van, de egyre kisebb mértékű, sőt egyre többen döntenek úgy, hogy hazatérnek. Ehhez jelentősen hozzájárul az anyaországból érkező sokrétű támogatás, a gazdaságfejlesztési programtól kezdve az óvoda- és iskolafelújításokon át a legkülönbözőbb egyéb befektetésekig.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Sokan döntenek úgy, hogy kihasználva a gazdaságfejlesztési program adta lehetőségeket várakozó álláspontra helyezkednek, inkább abban gondolkodva, hogy itt boldoguljanak. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező években ez a folyamat erősödni fog és lelassul az elvándorlás sőt, fel fog gyorsulni a visszaáramlás, erre készülünk.”

elvándorlás
Vajdasági Magyar Szövetség
gazdaságfejlesztési program
karácsony
anyaország
Pásztor István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.