Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Az emberek biztonsága az elsődleges

2020.11.16
19:20
2020.11.17
07:29
Forrás
Pannon RTV
A Közügyekben a migránsválságról és az államtitkári posztokról is beszélt a VMSZ elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt pénteken írta alá a koalíciós megállapodást. A magyar pártnak hét államtitkári hely jutott, ebből három pozícióra olyan személyeket javasol Pásztor István, akik eddig is ezt a posztot töltötték be. Eszerint Juhász Attila a mezőgazdasági, Vicsek Annamária az oktatási, valamint Vickó Ferenc az egészségügyi minisztériumban kapna újbóli megbízatást. A másik négy minisztérium újnak számít - magyarázta a VMSZ elnöke Közügyek című műsorunkban. Építésügyi államtitkárnak Lálity Urbán Emesét, igazságügyinek Nyilas Mihályt, míg környezetvédelmi államtitkárnak Jaksa Róbertet, pénzügyinek pedig Kerekes Józsefet javasolják a posztra. Pásztor István emellett a térségben uralkodó migránshelyzetre is kitért.

Pannon RTV

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Az az igazság, hogy az, aki reálisan látja a világot, annak világos, hogy nem tudjuk magunkat elzárni azok elől a folyamatok elől, amelyek sújtják ezt a térséget. Nem tudjuk azt elérni, hogy a szerbiai mindennapoknak a része ne legyen a migránsválság. De azt el tudjuk érni, hogy az embereknek a biztonsága legyen az elsődleges. Azt kértem a köztársasági elnöktől, hogy tegyen meg a rendőrség mindent annak érdekében, hogy a közbiztonság szintje emelkedjen. Azt kértem tőle, hogy ha minden nap nem is, de nagyon gyakran legyenek jelen a rendőrségnek, a csendőrségnek az alakulatai, emberei, és szállítsák el, tehermentesítsék a térséget attól a nyomástól, aminek az emberek ki vannak téve.”

Közügyek
Pásztor István
migránsválság

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.