Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Pásztor István - Az Európai Néppárt a legbölcsebb döntést hozta

2019-03-21
07:07
Forrás
Pannon RTV
A Néppárt döntése a lehető legbölcsebb, az elfogadott záradék pedig minden fél álláspontját képviseli - mondta az Európai Néppárt szerdai közgyűlését és szavazását követően Brüsszelben Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kifejtette: a Fidesz a visszafogottságával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Néppárt ne robbanjon szét. Ha mindez nem így fejeződött volna be, akkor visszafordíthatatlan folyamatok indultak volna el az Európai Néppárton belül - tette hozzá Pásztor István.

A VMSZ elnöke kiemelte: „Fontos a döntéshozatalhoz a bizonyítási eljárás is. Ennek eredményeképpen született egy olyan döntés amely azt gondolom, hogy nagyon bölcs. Jóformán 100 százalékos támogatottsággal az Európai Néppárton belül. Ami azt jelenti, hogy az európai parlamenti választásokig, mindenkinek az azon való jó szereplés az elsődleges feladata. Mindenkinél ez a prioritás, azzal a szándékkal, hogy a választásokat követően a bizottságnak néppárti elnöke legyen Manfred Weber személyében. A döntés másik része, pedig arra vonatkozik, hogy azt követően egy paritásos alapon létrejövő bölcsek tanácsa vázolja fel a tényeket. Ez a jelentés utána vissza fog ugyanerre az asztalra kerülni. Ezt követően újra tárgyalni fog a Néppárt erről, a Fidesz pedig a megállapítások, illetve a vitával kapcsolatban meg tudja majd határozni az álláspontját.”

Pásztor István
Európai Néppárt
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

16:24, Frissítve: 16:37

Emelkednek az ingatlanárak Szabadkán

Az utóbbi 2-3 évben növekszik a lakások, házak iránti kereslet, ami az árak növekedését okozta. A kínálat nem kielégítő, így a használt lakások négyzetmétere akár 600 euróba is kerülhet a központban.
13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.