Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Az MNT az elmúlt időszakban fokozottan bizonyította létjogosultságát

2022.11.13
20:19
2022.11.14
06:57
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István a reggeli órákban Noszán adta le szavazatát a magyar nemzeti tanácsi választáson.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a voksolás után elmondta, fontos, hogy minél többen éljenek az alkotmányos és törvényes jogukkal. Hozzátette, ez fontos, mert ez egy olyan alapjog, amely révén az emberek kifejezhetik, kire szeretnék bízni a közügyek intézését. Én az egyetlen magyar listára szavaztam - emelte ki Pásztor István. Hozzátette, a Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt időszakban fokozottan bizonyította létjogosultságát.

Pannon RTV

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Fontos a nemzeti tanács, az elmúlt években is bebizonyította, hogy mennyire fontos. Gondolják csak végig, mi lett volna, ha Covid idejében nem lett volna senki, aki ilyen hatékonyan megszervezze az online oktatást, mi lett volna, ha a mögöttünk levő nehéz időkben nem gondoskodunk a művelődési egyesületeinkről, hogy ha nem teszünk annyi lépést annak érdekében, hogy az óvodai rendszerünk felújításra és szépítésre kerüljön. Ezek mind olyan döntések, amelyek a nemzeti tanácsnak a kompetenciájába tartoznak. Sok mindent sikerült a Magyar Nemzeti Tanácsnak az elmúlt 12 évben elrendeznie, elintéznie, de a munka messze nem fejeződött be. A most alakuló nemzeti tanácsra is fontos feladatok fognak várni. Ezért fontos, hogy egy széles támogatottság legyen mögötte, mert az erőt ad és az erő fontos az érdekérvényesítésben.”

Pásztor István
MNT
Magyar Nemzeti Tanács

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.