Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Pásztor István: Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában

2021.02.23
09:51
2021.02.23
18:09
Forrás
Pannon RTV
Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában, főleg Vajdaságban a közeljövőben - hangsúlyozta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A több mint 100 millió eurós fejlesztéseket Szerbiában megvalósító cégeket a magyar állam 50 millió euróval támogatja. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a palicsi fejlesztésekről is beszélt. Tervezik például egy olyan óriásszálloda felépítését a tó partján, amelyhez magyar forrásokat is bevonnának.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Sörfőző üzem, illetve betonelemeket gyártó üzem kiépítése is tervben van Szabadkán, magyar állami támogatásnak köszönhetően - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István. A VMSZ elnöke kifejtette, hogy a magyar kormány még a múlt évben biztosított pályázási lehetőséget kis- és közepes vállalkozások, cégek számára. Ennek a hozadéka az, hogy magyar befektetések, fejlesztések érkeznek Szerbiába.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Közel 50 cég fog fejleszteni, elsősorban Vajdaságban, de Szerbia más területein is. Az így megvalósuló fejlesztéseknél a magyar állami támogatás 50 millió euró. Ehhez, ha hozzátesszük a vállalatok önrészét, illetve a banki forrásokat, amelyeket igénybe vesznek, akkor úgy gondolom, hogy több mint 100 milliós fejlesztési ciklus indul el ennek az egy évnek a következtében. Ez azért nagyon fontos, mert munkahelyeket teremt. Jövedelemszerzési lehetőséget jelent. A mindennapjainkat változtatja meg. Beszállítói köröket generál.”

A Pásztor Istvánnal készített teljes beszélgetést a Szabadkai Magyar Rádió Mixcloud oldalán hallgathatják meg.

Pásztor István elmondta, hogy a szerb cégek magyarországi megjelenésének az erősítése is fontos feladat. A politikus egyéb fejlesztésekről is szólt. Beszélt egy Palicson tervezett magyar beruházás, egy szálloda kiépítésének a lehetőségéről, amelyről azt mondta, hogy aránylag reálisnak nevezhető.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az összes költséget figyelembe véve ez egy több mint 40 millió eurós beruházás volna. Ez egy mamut beruházás. Ez egy nagyon magas kategorizáltságú szálloda volna. 210 szobával és kísérő tartalmakkal. Külső és belső fürdési lehetőségekkel. Olyan potenciális vendégkör számára, amely jelen pillanatban meg szokta kerülni Palicsot, nem szokott megjelenni Palicson.”

Pásztor István a koronavírus helyzetről is beszélt. Kiemelte, hogy az elmúlt majd egy évet a vírus miatti aggódás és a megállításának a kísérlete határozta meg. Véleménye szerint hamarosan bekövetkezik az áttörés jellegű változás. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a vakcinációnak köszönhetően elérjük a nyájimmunitást Szerbiában.

Pásztor István
beruházás
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
magyar állam
gyár
fejlesztések
hotel

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű