Ugrás a tartalomra

Pásztor István fogadta az Egyesült Államok szerbiai nagykövetét

2019.11.18
18:21
2019.11.18
18:32
Forrás
Pannon RTV
Az Amerikai Egyesült Államok szerbiai nagykövetével találkozott a tartományi képviselőház elnöke Újvidéken.

Pásztor István Anthony Godfrey-nek bemutatta a vajdasági parlament működését, valamint ismertette a tartomány jellegzetességeit, többek között a multikulturalizmust és a többnyelvűséget. A képviselőház elnöke kiemelte, törvényekkel rendezték a többség és a kisebbség viszonyát, a gyakorlat olyan eredményeket szült, amelyek azt mutatják, hogy Szerbia jó példával szolgálhat a térségben és sok európai országnak is.

Az amerikai nagykövet elégedettségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Vajdaságban a többnemzetiségű lakosság tagjai tiszteletben tartják egymást. Pásztor és Godfrey egyetértettek abban, hogy ez csak az első találkozó volt a sorban, a továbbiakban folytatják a Tartományi Képviselőház és az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetsége közötti kapcsolatok fejlesztését.

Amerikai Egyesült Államok
nagykövet
Újvidék
multikulturalizmus

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.