Ugrás a tartalomra

Pásztor István gratulált Kelemen Hunornak

2020.12.07
17:38
2020.12.07
18:52
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke gratulált Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének a romániai parlamenti választáson elért eredményhez.

A VMSZ vezetője szerint a magyar összefogás 6 százalékot meghaladó eredménnyel arányos képviseletet szerzett a bukaresti Képviselőházban és Szenátusban. Pásztor véleménye szerint ez nemzetpolitikai szempontból is fontos, mert azt igazolja, hogy határon túli magyarok méltányolják az anyaországi kormány tízéves munkáját.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Úgy tűnik, hogy az erőviszonyok úgy alakulnak, hogy az RMDSZ ereje a kormányalakítás és azt megelőzően a parlamenti többség kialakítása szempontjából fontos lesz. Ez erősíti a tárgyalási pozícióikat, ez azt teszi lehetővé, hogy újra asztalra lehessen rakni azokat a kérdéseket, amiket nem sikerült az elmúlt évtizedekben megoldani. Ez egy olyan helyzet, ami miatt érdemes volt mozgósítani az erőket és érdemes volt összpontosítani az erőt. Fontos az, hogy emögött az eredmény mögött egy összefogás van, fontos az, hogy sikerült az erdélyi magyar politikumnak leküzdeni az egymás iránti fenntartásokat. Az eredményezte ezt a választási sikert, ezt a választási eredményt.”

 

Pásztor István
Kelemen Hunor
Erdély
Románia
választás
RMDSZ

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.