Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Ígérem, meg fogjuk hálálni bizalmukat!

2020.07.03
09:20
2020.07.03
11:55
Forrás
Facebook
A megismételt választások után és a végleges eredmények tudatában bizonyossá vált, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség történelmi sikert ért el – jelentette be Pásztor István Facebook bejegyzésében.

Ma végérvényessé váltak a június 21-i parlamenti választások eredményei. A mai kihirdetések alapján bizonyossá vált, amit eddig is tudtunk: a Vajdasági Magyar Szövetség történelmi sikert aratott köztársasági, tartományi és önkormányzati szinten egyaránt – írta a párt elnöke a posztjában.

A Köztársasági Parlamentben a VMSZ-nek az eddigi 4 helyett 9 képviselője lesz, míg a párt a Tartományi Képviselőházban az eddigi 6 helyett 11 képviselőt delegálhat. A helyi önkormányzatokban 109 helyett 169-en fogják ellátni a magyar érdekek képviseletét. Ez azt eredményezi, hogy nem lesz olyan magyarok lakta település Vajdaságban, ahol ne lenne kihez fordulni a képviselő-testületekben - húzta alá. Pásztor István a bejegyzésében köszönetet mondott a választóknak, akik szavazatukkal támogatták a Vajdasági Magyar Szövetséget.

Írjuk együtt tovább a vajdasági magyar közösség történetét és higgyünk az összefogás erejében – emelte ki a VMSZ elnöke. Hozzátette: Ígérem, meg fogjuk hálálni bizalmukat!

Pásztor István
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020

Most

Népszerű