Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Kutyából nem lesz szalonna

2017.11.01
15:28
2017.11.01
16:47
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Gyurcsány Ferenc választójoggal kapcsolatos kijelentésére reagált.

Újra beigazolódik a régi magyar mondás, hogy kutyából nem lesz szalonna - mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Gyurcsány Ferenc választójoggal kapcsolatos kijelentésére reagálva kiemelte, a Demokratikus Koalíció vezetője, akkori magyar miniszterelnökként, már a 2004. december ötödikei népszavazás kapcsán ezt az álláspontot képviselte. Ekkor arról voksoltak az anyaországi magyarok, hogy járjon-e kettős állampolgárság a külhoni magyaroknak. A VMSZ elnöke szerint Gyurcsány már akkor is szerbekről, románokról, ukránokról és szlovákokról beszélt a külhoni magyarok helyett, amit a vajdasági magyarság kikér magának.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az a megállapítás, amelyik szerint mi eszköz vagyunk valakinek a kezében, olyan mértékben sértő, hogy talán nem is igazán érdemel kommentárt, mert a kijelentés önmagát kommentározza. Ránk mondani ezt, akik az elmúlt 25 évben azt a poklot jártuk meg, amit megjártunk, azt gondolom, hogy olyan mértékben sértő, hogy többségi politikától ilyen jellegű bírálatokat és ilyen jellegű minősítéseket nem is szoktunk kapni. Másrészről azt kell, hogy mondjam, hogy a vajdasági magyar közösség és a határon túli magyar közösség is egy felnőtt politikai közösség. Egészen biztos, hogy amikor szavazni fog - és sokan fognak szavazni -, nem a Demokratikus Koalícióra és Gyurcsány Ferencre fognak szavazni. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy se most, se belátható időn belül, ameddig ilyen álláspontokat képvisel, ne legyen döntéshozatali pozícióban a magyar parlamentben.”

Pásztor István
Gyurcsány Ferenc
VMSZ
Vajdaság
magyar
választás

Most

09:54, Frissítve: 10:01

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.