Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV

Pásztor István: Kutyából nem lesz szalonna

2017-11-01
15:28
2017-11-01
16:47
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Gyurcsány Ferenc választójoggal kapcsolatos kijelentésére reagált.

Újra beigazolódik a régi magyar mondás, hogy kutyából nem lesz szalonna - mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Gyurcsány Ferenc választójoggal kapcsolatos kijelentésére reagálva kiemelte, a Demokratikus Koalíció vezetője, akkori magyar miniszterelnökként, már a 2004. december ötödikei népszavazás kapcsán ezt az álláspontot képviselte. Ekkor arról voksoltak az anyaországi magyarok, hogy járjon-e kettős állampolgárság a külhoni magyaroknak. A VMSZ elnöke szerint Gyurcsány már akkor is szerbekről, románokról, ukránokról és szlovákokról beszélt a külhoni magyarok helyett, amit a vajdasági magyarság kikér magának.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az a megállapítás, amelyik szerint mi eszköz vagyunk valakinek a kezében, olyan mértékben sértő, hogy talán nem is igazán érdemel kommentárt, mert a kijelentés önmagát kommentározza. Ránk mondani ezt, akik az elmúlt 25 évben azt a poklot jártuk meg, amit megjártunk, azt gondolom, hogy olyan mértékben sértő, hogy többségi politikától ilyen jellegű bírálatokat és ilyen jellegű minősítéseket nem is szoktunk kapni. Másrészről azt kell, hogy mondjam, hogy a vajdasági magyar közösség és a határon túli magyar közösség is egy felnőtt politikai közösség. Egészen biztos, hogy amikor szavazni fog - és sokan fognak szavazni -, nem a Demokratikus Koalícióra és Gyurcsány Ferencre fognak szavazni. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy se most, se belátható időn belül, ameddig ilyen álláspontokat képvisel, ne legyen döntéshozatali pozícióban a magyar parlamentben.”

Pásztor István
Gyurcsány Ferenc
VMSZ
Vajdaság
magyar
választás

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő