Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Kutyából nem lesz szalonna

2017.11.01
15:28
2017.11.01
16:47
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Gyurcsány Ferenc választójoggal kapcsolatos kijelentésére reagált.

Újra beigazolódik a régi magyar mondás, hogy kutyából nem lesz szalonna - mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Gyurcsány Ferenc választójoggal kapcsolatos kijelentésére reagálva kiemelte, a Demokratikus Koalíció vezetője, akkori magyar miniszterelnökként, már a 2004. december ötödikei népszavazás kapcsán ezt az álláspontot képviselte. Ekkor arról voksoltak az anyaországi magyarok, hogy járjon-e kettős állampolgárság a külhoni magyaroknak. A VMSZ elnöke szerint Gyurcsány már akkor is szerbekről, románokról, ukránokról és szlovákokról beszélt a külhoni magyarok helyett, amit a vajdasági magyarság kikér magának.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az a megállapítás, amelyik szerint mi eszköz vagyunk valakinek a kezében, olyan mértékben sértő, hogy talán nem is igazán érdemel kommentárt, mert a kijelentés önmagát kommentározza. Ránk mondani ezt, akik az elmúlt 25 évben azt a poklot jártuk meg, amit megjártunk, azt gondolom, hogy olyan mértékben sértő, hogy többségi politikától ilyen jellegű bírálatokat és ilyen jellegű minősítéseket nem is szoktunk kapni. Másrészről azt kell, hogy mondjam, hogy a vajdasági magyar közösség és a határon túli magyar közösség is egy felnőtt politikai közösség. Egészen biztos, hogy amikor szavazni fog - és sokan fognak szavazni -, nem a Demokratikus Koalícióra és Gyurcsány Ferencre fognak szavazni. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy se most, se belátható időn belül, ameddig ilyen álláspontokat képvisel, ne legyen döntéshozatali pozícióban a magyar parlamentben.”

Pásztor István
Gyurcsány Ferenc
VMSZ
Vajdaság
magyar
választás

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.