Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Legyen bennünk bátorság, hogy megvívjuk az ideológiai csatát

2018.08.18
20:48
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Legyünk hűek államalapító királyunkhoz, ahhoz az egyetlen lehetséges politikához, ami évezrede képes volt megtartani bennünket - mondta Pásztor István a Szent István-napi központi ünnepségen Palicson.

Legyünk hűek államalapító királyunkhoz, ahhoz az egyetlen lehetséges politikához, ami évezrede képes volt megtartani bennünket, legyünk figyelmesek tanítása felé, legyen meg bennünk a tudás és felkészültség, erő és akarat, hogy kalauzunk lehessen - mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szent István-napi központi ünnepségen Palicson. Kiemelte, ebben a magából kiforduló Európában, ami nyíltan létezésének alapja ellen, a keresztény értékrend ellen fordult, a magyarok józan ésszel és erős lélekkel, bátor szívvel államiságuk, elveik és magyarságuk mellett döntöttek. Szerinte erről szólt a 2018-as magyar országgyűlési választás, ami a nemzet választása volt – a miénk is, vajdasági magyaroké. Hangsúlyozta, további kihívások előtt állunk, először itthon Vajdaságban, a nemzeti tanácsi választáson, aztán pedig jövő májusban, az európai parlamenti választáson.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Legyen bennünk bátorság, hogy megvívjuk az ideológiai csatát. Mert csakis ez tarthat meg bennünket, magyarokat, magyaroknak. Európában, ahova Szent István letelepített bennünket. A szülőföldünkön, ami a mi otthonunk, és amit mindenkivel, akivel együtt éltünk és élünk évszázadok óta, a kölcsönös tisztelet és elfogadás jegyében kívánunk megtartani élhető, biztonságos otthonnak. Olyan otthonnak, amely ezeréves, eltéphetetlen gyökerekkel tartozik anyaországához. Nagy dolog az, Hölgyeim és Uraim, hogy mi ezt kimondhatjuk, képviselhetjük, mi ezt elfogadtattuk a többségi politikával és ennek mentén sikeresen tudunk érdeket érvényesíteni.

Az előttünk álló időszaknak, az előttünk álló választásoknak éppúgy, mint a napi küzdelmeknek ez a tétje. Ehhez legyen nyitott szellemünk, erőnk, bátorságunk és akaratunk.

Isten éltesse a nemzetet, Isten éltesse a vajdasági magyar közösséget!”

Pásztor István
VMSZ
Szent István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.