Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Lesz elegendő koronavírus elleni védőoltás Szerbiában

2020.12.30
11:22
2020.12.30
17:33
Forrás
Pannon RTV
Lesz elegendő koronavírus elleni védőoltás Szerbiában - erről is beszélt a Szubjektív című műsorunk felvételén Pásztor István. A VMSZ elnökével készült teljes beszélgetést ma 17 órától, valamint 19:30-tól láthatják a Pannon TV-ben.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: fontos, hogy a következő évben minél több embert meggyőzzünk arról, hogy vegye is fel azt, mert csak így tudjuk leküzdeni azokat a nehézségeket, amelyek jelentősen megviseltek minket az elmúlt esztendőben. Pásztor emellett beszélt arról is, hogy az elmúlt évben a VMSZ miként segített az embereknek a járványhelyzetben.

A magyar párt vezetője szerint az idei választásokon egy nem várt, mindenki számára meglepő eredményt sikerült elérniük a júniusi választásokon. Mint fogalmazott, ez új és eddig nem tapasztalt feladatok elé állítja a VMSZ-t.

A Szubjektívban beszélt még arról is, hogy a magyar kormány a napokban a vajdasági fejlesztések folytatásáról is döntött.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „A szabadkai Szent Teréz-székesegyháznak a felújítása, a Sárga Háznak a felújítása, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületének a felújításának a befejezése, vagy a topolyai különböző létesítmények fejlesztésének elkezdése és befejezése, vagy a palicsi fejlesztés. Rengeteg ilyen fejlesztés van, ami jelenleg folyamatban van. Ezeknek a fejlesztéseknek a befejezésére megteremtődtek az anyagi lehetőségek. Az újrakezdés sokféle módon elképzelhető, de a közösségi kondíciót figyelembe véve, a lehetőségeket figyelembe véve mi valóban egy új évvel, egy új száz évet tudunk kezdeni, méltó módon.”

Pásztor István
elegendő
védőoltás
VMSZ
Szerbia
Szubjektív
Szent Teréz Székesegyház
Szabadka
koronavírus
MTTK
Topolya
bruházás

Most

09:29, Frissítve: 11:52

Könnyebb lesz, ha átlépjük a 2 és félmilliót

Amennyiben eléri a 2,5 milliót a mindkét dózissal beoltottak száma, jobb lesz a járványügyi helyzet, amikor pedig átlépi a 2,8 milliót ez a szám, akkor már közel állunk majd a teljes biztonsághoz - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.