Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A magyar közösségnek eddig kizárólag pozitív tapasztalata volt Vučićtyal

2017.03.17
16:39
Az elmúlt több mint másfél évben 18 kiírt pályázaton keresztül 16 millió euró hitelt osztottak szét - erről is beszélt a Subotičke Novine médiaháznak adott interjújában Pásztor István
Az elmúlt több mint másfél évben 18 kiírt pályázaton keresztül 16 millió euró hitelt osztottak szét - erről is beszélt a Subotičke Novine médiaháznak adott interjújában Pásztor István. A VMSZ elnöke kiemelte, idén 150 millió euró áll rendelkezésre. Hozzátette, minden a szerbiai előírásoknak megfelelő. A politikus elmondta, hogy a Magyar Kormánynál egyik ajtótól a másikig ment, hogy biztosítsák a támogatásokat. Pásztor hangsúlyozta, minden ami jó a magyaroknak, az jó Szerbiának is. A VMSZ első embere szerint támogatásáról biztosította őket Aleksandar Vučić miniszterelnök is. Az interjú szerzője rákérdezett arra, hogy a média beszámolói szerint az MNT és a VMSZ Szerbia legdrágább ingatlanjába költözik be. Pásztor István erre azt mondta, az újévi fogadást ott tartották már, az árról nyilvánosan beszélt. Kiemelte, a pénz legálisan érkezett Szerbiába, az adó ki lett fizetve. Hangsúlyozta, egy dinárral sem terhelték a szerbiai költségvetést. Pásztor a választásokról elmondta, a koalíciós partnerükkel együtt szeretnék építeni a jövőt, a magyarok itt itthon vannak, ellentétben másik országokkal, itt szabadon írhatnak, beszélhetnek. Hozzátette, a magyar közösségnek eddig kizárólag pozitív tapasztalata volt Vučićtyal, a koalíciós kapcsolatok mindig korrektek voltak. A VMSZ elnöke szerint támogatásuk 50-70.000 szavazat lehet, elnökválasztáskor ez a 2% eldöntheti az első forduló sorsát.
VMSZ
választás

Most

13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.
12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.