Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV

Pásztor István: Magyarország és Szerbia között egyre jobbak a kapcsolatok

2018-02-09
17:38
2018-02-09
19:53
Forrás
Pannon RTV
A folyamatos együttes kormányülések is azt bizonyítják, hogy Magyarország és Szerbia között egyre jobbak a kapcsolatok, melynek a haszonélvezői a vajdasági magyarok - nyilatkozta Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ezt azzal magyarázta, hogy a fejlesztések többsége főként Vajdaság területét érintik. A két ország együttműködése egyre jobban elmélyül, ugyanis nem volt még példa arra, hogy egyszerre tíz megállapodás aláírására kerüljön sor - húzta alá Pásztor István. A politikus hozzátette, a miniszterek kétoldali tárgyalásai során legalább 30 téma vetődött fel.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ezekről nem úgy beszéltek ma a kormányülésen, mint egy hosszútávú vízióról, hanem olyan programokról, amelyeknek vonatkozásában egészen biztos vagyok, hogy az elkövetkező hónapokban konkrét előrelépések lesznek majd. Én úgy látom, hogy az is elképzelhető, hogy az idei évben lesz még egy kormányülés.

Pásztor István
magyarország
szerbia

Most

18:47, Frissítve: 19:50

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.