Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV

Pásztor István: Magyarország és Szerbia között egyre jobbak a kapcsolatok

2018-02-09
17:38
2018-02-09
19:53
Forrás
Pannon RTV
A folyamatos együttes kormányülések is azt bizonyítják, hogy Magyarország és Szerbia között egyre jobbak a kapcsolatok, melynek a haszonélvezői a vajdasági magyarok - nyilatkozta Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ezt azzal magyarázta, hogy a fejlesztések többsége főként Vajdaság területét érintik. A két ország együttműködése egyre jobban elmélyül, ugyanis nem volt még példa arra, hogy egyszerre tíz megállapodás aláírására kerüljön sor - húzta alá Pásztor István. A politikus hozzátette, a miniszterek kétoldali tárgyalásai során legalább 30 téma vetődött fel.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ezekről nem úgy beszéltek ma a kormányülésen, mint egy hosszútávú vízióról, hanem olyan programokról, amelyeknek vonatkozásában egészen biztos vagyok, hogy az elkövetkező hónapokban konkrét előrelépések lesznek majd. Én úgy látom, hogy az is elképzelhető, hogy az idei évben lesz még egy kormányülés.

Pásztor István
Magyarország
Szerbia

Comments

K. Andras küldte be 2018. 02. 09., p - 19:24 időpontban

A történések, mást igazolnak. A kulturális autonómiával, mind jobban kiszorulunk a falukra, kisebb településekre és tanyákra. A városi magyarság elhal-kiveszik-elfogy. Ugyan ez történik a magas képzetségű egyénekkel is, Szerbiában nem jutnak érdemleges munkához, más sem és marad a migráció. A részarányos foglalkoztatás csak álom, ha nem valamelyik párt színeiben parádézik. Igy megosztva, kisebb településekre és a szórványra támaszkodva, könnyű felettük uralkodni.
Azt meg végképp ne állítsa senki, hogy a közép szerbiai beruházások eredményén a délvidéki magyar is gyarapodik, hisz nem ott él.

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.