Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV

Pásztor István: Magyarország és Szerbia között egyre jobbak a kapcsolatok

2018-02-09
17:38
2018-02-09
19:53
Forrás
Pannon RTV
A folyamatos együttes kormányülések is azt bizonyítják, hogy Magyarország és Szerbia között egyre jobbak a kapcsolatok, melynek a haszonélvezői a vajdasági magyarok - nyilatkozta Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ezt azzal magyarázta, hogy a fejlesztések többsége főként Vajdaság területét érintik. A két ország együttműködése egyre jobban elmélyül, ugyanis nem volt még példa arra, hogy egyszerre tíz megállapodás aláírására kerüljön sor - húzta alá Pásztor István. A politikus hozzátette, a miniszterek kétoldali tárgyalásai során legalább 30 téma vetődött fel.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ezekről nem úgy beszéltek ma a kormányülésen, mint egy hosszútávú vízióról, hanem olyan programokról, amelyeknek vonatkozásában egészen biztos vagyok, hogy az elkövetkező hónapokban konkrét előrelépések lesznek majd. Én úgy látom, hogy az is elképzelhető, hogy az idei évben lesz még egy kormányülés.

Pásztor István
Magyarország
Szerbia

Comments

K. Andras küldte be 2018. 02. 09., p - 19:24 időpontban

A történések, mást igazolnak. A kulturális autonómiával, mind jobban kiszorulunk a falukra, kisebb településekre és tanyákra. A városi magyarság elhal-kiveszik-elfogy. Ugyan ez történik a magas képzetségű egyénekkel is, Szerbiában nem jutnak érdemleges munkához, más sem és marad a migráció. A részarányos foglalkoztatás csak álom, ha nem valamelyik párt színeiben parádézik. Igy megosztva, kisebb településekre és a szórványra támaszkodva, könnyű felettük uralkodni.
Azt meg végképp ne állítsa senki, hogy a közép szerbiai beruházások eredményén a délvidéki magyar is gyarapodik, hisz nem ott él.

Most

16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.