Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A magyarországi ellenzék a „régi lemezt” vette elő

2020.04.22
17:53
2020.04.22
18:03
Forrás
Pannon RTV
Külhoni magyar pártok és szervezetek vezetői kommentálták Szabó Tímea, a magyarországi Párbeszéd szervezet társelnökének kijelentését a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar parlamentben a szervezet társelnöke kijelentette, nem lehet tudni, hová kerülnek a Magyarország által beszerzett maszkok, hozzátéve, hogy azt hallják, hogy a határon túli területeken is kapnak az emberek a Magyarországra érkezett védőfelszerelésből. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a nyilatkozattal kapcsolatban leszögezte, a szolidaritás a tettekben mutatkozik meg, és a magyar kormány bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Rajtuk kívül a Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke is elítélte a Párbeszéd társelnökének kijelentését. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a műsorban úgy reagált a nyilatkozatra, hogy nem lepődtek meg, mert csak a "régi lemezt" játszotta le újra Szabó Tímea. Ismerjük a lemezt, ismerjük a lemezlejátszót; arra kellene rájönni a lemezforgatóknak, hogy a lemez össze van karistolva és hallgathatatlan már - fogalmazott.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az az igazság, hogy az, ami engem leginkább meglepett ebben az egészben, az a szerecsenmosdatás, ami elkezdődött a kijelentést követően, és ami legalább ennyire meglepett, hogy a parlamentben ellenzéki térfélről nem volt senki, legalábbis én nem láttam, aki pártként is, vagy egyénként is elhatárolódott volna ettől a megnyilatkozástól. Döbbenetesnek és igazán ezt tartom fájdalmasnak.”

párbeszéd
külhoni magyarok
támogatás
egészségügyi segédeszközök
maszk
Szabó Tímea
Kelemen Hunor
Brenzovics László
Pásztor István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.