Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Már látjuk a koronavírus elleni küzdelem végét

2021.04.20
10:53
2021.04.20
16:47
Forrás
Pannon RTV
Jól halad a koronavírus elleni harc, már látjuk a végét a küzdelemnek – mondta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió műsorában. A VMSZ elnöke a fontosabb beruházásokról is beszélt. A szabadkai Vackor óvoda például ősztől fogadhatja a kicsiket.

Jó irányba haladunk, erre utalnak az utóbbi napok koronavírus-számai, ugyanakkor nem győzhetjük le a kórt, és nem térhetünk vissza a normális kerékvágásba, ha nem oltatjuk be magunkat - mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hangsúlyozta, már megnyithatták a kávézók kerthelyiségeit, a diákok bejárhatnak az iskolába, de még mindig oda kell figyelnünk a járványügyi szabályok betartására. Hosszú távon csak akkor nyerhetünk és térhetünk vissza a normális életünkhöz, ha beoltatjuk magunkat – tette hozzá a politikus. Szerinte ahhoz, hogy nyártól minden a régi legyen, legalább még annyi személynek be kell oltatnia magát, mint amennyi eddig megtette.

„Túl sokan oltattuk be már magunkat ahhoz, hogy azt mondjuk, hogy semmi, de túl kevesen ahhoz, hogy azt tudjuk mondani, hogy akkor most ezt befejeztük. Az, ami nagyon-nagyon fontos, hogy folyamatosan jön az oltóanyag, lehet választani is. De azt gondolom, hogy igaza van annak az infektológusnak, aki azt mondja, hogy a legjobb oltás az, ami az embernek a karjában van.”

Őszre elkészül a Szekeres László Alapítvány beruházása, a zentai úti Vackor óvoda és bölcsőde, amely 100 férőhelyes lesz – erősítette meg Pásztor István. A VMSZ elnöke elmondta, a Vackor óvoda és bölcsőde most szeptembertől kezdheti meg működését. Ide járnak majd az óvópedagógusnak készülők szakmai gyakorlatra.

„Nagyon jó ütemben, a tervezett ütemben haladnak ezek a kivitelezési munkálatok. A pénz teljes mértékben megvan a befejezéshez, és az a szándék, hogy a következő iskolaévtől, tehát szeptembertől ez az intézmény el tudjon kezdeni működni.”

A szabadkai Vackor óvodának később várhatóan lesz Újvidéken egy kisebb kapacitású kihelyezett tagozata is, amely a jövő év szeptemberétől kezdhetné meg a működését. 

Másik fontos beruházás a palicsi wellnessközpont építése. Jelenleg állnak a munkálatok. Pásztor István szerint tiszta helyzetet kell teremteni a leszerződött és a már elvégzett munka, valamint a kifizetett pénzek körül. A napokban várják a pénzügyminisztérium felügyelőségének jelentését, azután még sok munka jön.

„Hiányzik a tervdokumentáció, aminek alapján be lehetne fejezni a kivitelezési munkálatokat, másrészről hiányzik az a pénzösszeg, amiből ezt meg lehetne tenni. A pénzösszeg azért hiányzik, mert azt se tudjuk egészen pontosan, hogy mennyibe fog kerülni, hogy befejezzük ezeknek a munkálatoknak az utolsó fázisát is.”

Becslések szerint a palicsi aquapark beruházásához szükséges pénz durván 40 százaléka hiányzik. Pásztor szerint nagy valószínűséggel ezt köztársasági forrásokból lehet majd előteremteni. Ha jó irányba haladnak majd a folyamatok, akkor a palicsi wellnessközpont legkorábban az év végére készülhet el - ezt reméli Pásztor István.

Pásztor István
koronavírus
Szabadkai Magyar Rádió
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
beruházás
Vackor óvoda
palicsi wellness-központ

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.