Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Megmarad a Petőfi Sándor Általános Iskola Óbecsén

2019.02.19
09:43
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A dolgok mostani állása szerint megmarad a Petőfi Sándor Általános Iskola Óbecsén – nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kifejtette: annak érdekében, hogy ne kerüljön lakat az intézmény ajtajára, a Szerb Haladó Párt elnökével, azaz Szerbia államfőjével, Aleksandar Vučićtyal is tárgyalt, és a támogatását kérte az ügyben: „Azt mondtam neki, hogy mi ezt a döntést nem tudjuk elfogadni, és szeretném, ha támogatna engem, partnerem lenne ebben az erőfeszítésben. A dolgok mostani állása szerint meg fog maradni a Petőfi Sándor Általános Iskola Óbecsén.”

A VMSZ elnöke arról is beszélt, hogy a március végére tervezett szerb-magyar közös kormányülésen döntés születhet arról, hogy még legalább két Szerbia és Magyarország közötti határátlépő működhessen meghosszabbított nyitvatartással, ezzel is csökkentve az átkelőkre nehezedő nyomást: „Ez egy olyan állapot, amit semmiféleképp nem tudunk elfogadni. Ezért volna fontos, ha módosítás történne a határátkelők nyitvatartása szempontjából. Én személy szerint fontosnak tartanám, és ezt szorgalmaztam is minden eddigi beszélgetésen, hogy minimum két olyan határátkelő legyen még pluszban, amely ha lehetséges, akkor 24 órán keresztül legyen nyitva. Ebből a kettőből egészen biztos, hogy a Horgos kettő vagy a királyhalmi lenne a legjobb.”

Pásztor István a Subotica-trans Utasszállító Közvállalatban uralkodó helyzetről, a sofőrök állítólagos sorozatos megbetegedéséről is szólt. Kifejtette: a helyzet tarthatatlan. Mint mondta: a korábbi szintre kellene visszaállatni a dolgozók bérezését, és lehetővé tenni, hogy több embert is alkalmazhasson a közvállalat. Ez az állapot rendszerbeli hibák eredménye is – tette hozzá a politikus: „Az elmúlt években volt egy karcsúsítási folyamat a közszférában, ami egyrészről a leépítést, másrészt a külön engedélyhez kötött alkalmazás rendszerét jelentette. A fizetések befagyasztását jelentette. Mindennek megvolt abban a pillanatban a racionalitása, az ország teljesítőképességét, az ország állapotát figyelembe véve. Azt gondolom, hogy ezen a fázison túl vagyunk. Mivel ezen a fázison túl vagyunk, sok tekintetben ezeket az intézkedéseket, szigorító rendelkezéseket eljött az ideje feloldani.”

Pásztor István kifejtette, hogy más közvállalatoknál is vannak megoldásra váró gondok. A városi köztisztasági közvállalatban is, hiszen Szabadka utcái még sosem voltak ilyen piszkosak. Ami azért lehet, mert sohasem látott mértékben épült le a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat - fűzte hozza a VMSZ elnöke.

Pásztor István
Petőfi Sándor Általános Iskola
Óbecse

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.