Ugrás a tartalomra

Pásztor István Németország szerbiai nagykövetét fogadta Újvidéken

2019.07.16
16:00
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
A tartományi képviselőház elnöke Németország és Vajdaság kapcsolatainak fejlesztéséről tárgyalt Thomas Schiebe nagykövettel.

Thomas Schiebet, Németország szerbiai nagykövetét fogadta ma Újvidéken Pásztor István. A találkozó során a két fél elismerően szólt Németország és Vajdaság eddigi sikeres együttműködéséről, illetve szándékukat fejezték ki annak további mélyítéséről.

Pásztor István rámutatott arra, hogy a Vajdaságban működő németországi vállalatok számos itteni embert foglalkoztatnak, illetve a tartomány gazdasági helyzetének szempontjából is döntő jelentőségűek.

Thomas Schieb örömét fejezte ki, hogy Vajdaság vonzóvá vált a csúcstechnológiákkal és kutatásokkal foglalkozó németországi befektetők számára, valamint Németország komoly támogatásáról biztosította Szerbiát az eurointegrációs folyamatokban.

Németország
szerbiai nagykövet
Pásztor István
tartományi képviselőház elnöke
Újvidék
Thomas Schiebe

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.