Ugrás a tartalomra

Pásztor István a párbeszéd híve Tanyaszínház-ügyben

2021.08.06
17:35
2021.08.06
19:27
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan el kell, hogy jöjjön az az idő, amikor az érintettek leülnek az asztalhoz és a sok éves mulasztást pótolva elkezdenek beszélgetni. Ezt mondta Belgrádban Pásztor István újságírói kérdésre válaszolva a Tanyaszínházzal kapcsolatban.

A VMSZ elnöke a Facebookon is posztolt a Tanyaszínházzal kapcsolatban: mint írta, a sajtón keresztüli vádaskodástól, üzengetéstől, magyarázkodástól elzárkózik, mivel azt nemcsak önmaga, de mindenkire nézve méltatlannak tartaná. Úgy fogalmazott: ebben a folyamatban kezdeményező és moderátor kíván lenni. Se több, se kevesebb. Viszont nem látom értelmét annak, hogy arra várjak, hogy ezt más vállalja, tegye, ha bárkinek lett volna ilyen szándéka, már megtehette volna, ezért a szabadságok elmúltával indítvánnyal élek - szögezi le a VMSZ vezetője. Mint ismeretes a Tanyaszínház lemondta idei turnéját, mivel Hajnal Jenő, az MNT elnöke erre kérte a társulatot. Az előadást Kavillóban azóta egyébként minden este játsszák.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Amit a Tanyaszínházzal kapcsolatban el kívántam mondani, azt abban a nyílt levélben megtettem, úgyhogy nem kívánok most ezzel kapcsolatban sajtónyilvánosság előtt foglalkozni. Azt gondolom, hogy hamarosan el kell, hogy jöjjön az az idő, amikor az érintettek leülnek az asztalhoz és sok éves mulasztást pótolva elkezdenek ezekről a dolgokról beszélgetni. Én ennek a híve vagyok.”

Pásztor István
Tanyaszínház
MNT
VMSZ

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.