Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István: Problémás, hogy a nyugat-balkáni térségben az uniós csatlakozás 20 éve nem halad előre

2021.04.21
17:48
2021.05.01
09:51
Forrás
Vajdasági RTV
A Szerbiáról szóló uniós éves jelentés azért problematikus, mert nem igazolja vissza és elhallgatja azt az erőfeszítést, amit Belgrád megtett annak érdekében, hogy a vállalását teljesítse - jelentette ki Pásztor István.

A Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az Újvidéki Rádiónak adott interjújában kiemelte, a jelentés nem tud kilépni azokból a klisékből, amelyek politikailag kerültek meghatározásra. A járványhelyzettel kapcsolatban például Szerbia jobban teljesített számos területen, mint az uniós átlag - tette hozzá. Az uniós jelentést a VMSZ indítványozására a Fidesz európai parlamenti képviselői nem támogatták. Problémás továbbá, hogy a nyugat-balkáni térségben az uniós csatlakozás 20 éve nem halad előre - húzta alá a VMSZ elnöke. Szerbiának érdeke a térség stabilitása. Ebben a tekintetben a magyar és a szerb kormány prioritásai egybeesnek - tette hozzá.

Pásztor ismét arra szólította fel a polgárokat, hogy ne mulasszák el a vakcinációt.

Az anyaországi támogatásokról szólva kiemelte, amennyiben a jövő évi magyarországi választásokat követően olyan eredmény születik, amiben a VMSZ érdekelt, a folyamatot folytatni tudják.

A beszélgetést követően Pásztor István találkozott az Vajdasági RTV vezérigazgatójával és helyettesével, Miodrag Koprivicával és Klemm Józseffel. A tartományi közmédia stabil intézmény - mondta a VMSZ elnöke.

Szerbia
jelentés
Európai Unió
Belgrád
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
csatlakozás
Pásztor István

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű