Ugrás a tartalomra

Pásztor István reakciója Donald Tusk levelére

2020.04.02
15:06
Forrás
Pannon RTV
„Minden megnyilvánulás, ami politikai oldalról intéz támadást a járványhelyzet megfékezéséért küzdelmet folytató felelős kormányzatok ellen, közös esélyünket gyengíti a vírus legyőzésében.”

Válaszlevélben reagált Pásztor István Donald Tusk levelére. A VMSZ elnöke, mint az Európai Néppárt tagja úgy fogalmaz: ebben a járvány okozta válsághelyzetben a Nyugat-Balkán és Közép-Európa országaiban az emberek határozott cselekvést várnak el kormányaiktól, akikkel példamutató módon közösséget vállalnak, és a polgárok különbséget tudnak tenni a diktatúra és a felelős kormányzás között, a békeidők és a válsághelyzet között. A jelenlegi járványhelyzet nem ideológiai és nem meggyőződésbeli kérdés, nem hatalom és ellenzék vitája. Ez a járványhelyzet emberéletekről szól - fogalmaz Pásztor István. Hozzáteszi, minden megnyilvánulás, ami politikai oldalról intéz támadást a járványhelyzet megfékezéséért küzdelmet folytató felelős kormányzatok ellen, közös esélyünket gyengíti a vírus legyőzésében. A Néppárt pártcsaládjának tagjaként úgy vélem, az, hogy ebben a helyzetben a demokratikus elköteleződés kérdéskörét Ön kiegyenlíti az egészségügyi veszélyhelyzet, a világjárvány miatt szükségből és felelősségből meghozott és meghozandó kormányzati döntésekkel, elveszi az energiát attól a munkától, ami tízezrek életét jelentheti - fogalmaz levelében Pásztor István

Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.