Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Remélem, felgyorsul Szerbia EU-s integrációja

2019.10.07
19:57
2019.10.08
11:00
Forrás
Közlemény
Szerbia felkészültebb az európai uniós tagságra, mint ahogyan azt a csatlakozási tárgyalások tükrözik - jelentette ki Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor vezeti azt a tartományi delegációt, amely részt vesz Brüsszelben A régiók és városok európai hete elnevezésű rendezvényen. Elmondta, azzal, hogy Vajdaság is képviselteti magát ezen a rendezvényen, bemutathatja a tartományban rejlő lehetőségeket. A szerb uniós csatlakozásról szólva azt mondta, reméli, hogy felgyorsul Szerbia integrációja.

Egy ünnepélyes fogadás keretében be is mutatták Vajdaság lehetőségeit, a befektetési potenciált és a tartomány egyéb értékeit. Számos európai város és régió képviselője volt jelen az eseményen. Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke nyilatkozatában elmondta, számos érték és erény jellemzi Vajdaságot. Ha 26 nemzeti közösség képes együtt élni ugyanazon a területen, sőt otthonának is tekinteni azt, az a kitartás, szorgalom és hűség eredménye - tette hozzá Pásztor.

 

Pásztor István
Brüsszel
Európai Unió

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.