Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Soha nem állítottak kész tények elé

2017.05.28
18:56
Harmonikusnak értékelte a tartományi kormány és a tartományi képviselőház elmúlt egy éves együttműködését Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke az újvidéki Dnevnik napilapnak adott interjújában
Harmonikusnak értékelte a tartományi kormány és a tartományi képviselőház elmúlt egy éves együttműködését Pásztor István, a tartományi képviselőház és a VMSZ elnöke az újvidéki Dnevnik napilapnak adott interjújában. Mint mondta, a tartományi parlament elnökeként soha nem állították kész tények elé. Az interjúban beszélt több fontos kérdésről is. Egyebek között a zentai távfűtés kapcsán azt mondta, hogy kedden a Tisza-parti város polgármestere munkatársaival együtt tárgyalni fog a szerb kormány képviselőivel, és együttesen kutatják fel azokat a lehetőségeket, amelyekkel megoldódnának a távfűtési gondok. Az interjúban szó esett továbbá az Újvidéki Egyetem Jogi Karán a magyar nyelvű felvételi kapcsán hozott bírósági döntésről is. Pásztor elmondta, elsőfokú bírósági ítéletről van szó és várhatóan fellebbezést nyújtanak be ellene. Hozzátette, ha az egyetem minden karán lehetőség van arra, hogy a felvételizők azon a nyelven vizsgázzanak, amelyen a középiskolai tanulmányaikat is folytatták, akkor nem látja annak okát, hogy ezt a Jogi Karon miért ne lehetne. (Vajdaság Ma, kép: archív)
Pásztor István
jogi kar
magyar nyelvű felvételi

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.