Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A tartományi teljesítmény példaértékű

2020.12.21
14:57
2020.12.21
18:42
Forrás
Pannon RTV
Jogszerűen járt el a Tartományi Parlament a 2019-es évre vonatkozó költségvetés tervezésében és végrehajtásában az Állami Számvevőszék jelentése értelmében. Pásztor István szerint ismét bebizonyosodott, a vajdasági teljesítmény példaértékű.

A jelentést a Tartományi Képviselőházban, Újvidéken vitatták meg.

A revizorok a tavalyi, vagyis a 2019-es zárszámadást vizsgálták. Szigorú ellenőrzésük során immár második éve mindent rendben találtak a tartomány pénzügyeinek tekintetében.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Azt gondolom, hogy a jelentés olyan szempontból fontos, hogy arra a kérdésre pontot tesz, hogy törvényszerűen jártunk-e el az elmúlt években. Fontos az, hogy ezt a revizor mondta. Fontos az, hogy itt volt a köztársasági parlament költségvetési bizottsága. Fontos, mert azt bizonyítja, hogy sok tekintetben - ebben a tekintetben is - a vajdasági teljesítmény példaértékű.” 

Az elmúlt évekhez képest megnövelték a pénzügyi ellenőrök és ellenőrzések számát is.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Emlékeztetném önöket, az államadósság törlesztése érdekében sokat tettünk. Elemezhetjük azoknak az alapoknak a működését, melyeknek alapítói vagyunk, és így egy átfogó képet kaphatunk a pénzügyi rendszerünkről.”

Az elmúlt időszakban minden egyes elköltött dinárra külön figyelmet fordítottak - tette hozzá a tartományi kormány elnöke.

tartományi
kormány
parlament
képviselőház
Pásztor István
Igor Mirović
költségvetés
jelentés
zárszámadás
Újvidék

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.