Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Pásztor István: A tartományi teljesítmény példaértékű

2020.12.21
14:57
2020.12.21
18:42
Forrás
Pannon RTV
Jogszerűen járt el a Tartományi Parlament a 2019-es évre vonatkozó költségvetés tervezésében és végrehajtásában az Állami Számvevőszék jelentése értelmében. Pásztor István szerint ismét bebizonyosodott, a vajdasági teljesítmény példaértékű.
Pannon RTV/Bognár Róbert

A jelentést a Tartományi Képviselőházban, Újvidéken vitatták meg.

A revizorok a tavalyi, vagyis a 2019-es zárszámadást vizsgálták. Szigorú ellenőrzésük során immár második éve mindent rendben találtak a tartomány pénzügyeinek tekintetében.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Azt gondolom, hogy a jelentés olyan szempontból fontos, hogy arra a kérdésre pontot tesz, hogy törvényszerűen jártunk-e el az elmúlt években. Fontos az, hogy ezt a revizor mondta. Fontos az, hogy itt volt a köztársasági parlament költségvetési bizottsága. Fontos, mert azt bizonyítja, hogy sok tekintetben - ebben a tekintetben is - a vajdasági teljesítmény példaértékű.” 

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az elmúlt évekhez képest megnövelték a pénzügyi ellenőrök és ellenőrzések számát is.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Emlékeztetném önöket, az államadósság törlesztése érdekében sokat tettünk. Elemezhetjük azoknak az alapoknak a működését, melyeknek alapítói vagyunk, és így egy átfogó képet kaphatunk a pénzügyi rendszerünkről.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az elmúlt időszakban minden egyes elköltött dinárra külön figyelmet fordítottak - tette hozzá a tartományi kormány elnöke.

tartományi
kormány
parlament
képviselőház
Pásztor István
Igor Mirović
költségvetés
jelentés
zárszámadás
Újvidék

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.