Ugrás a tartalomra
Tartományi Képviselőház

Pásztor István: Vajdaságnak és Salzburgnak konkrét kapcsolatokat kell kiépítenie

2018.10.01
16:30
2018.10.02
08:01
Forrás
Közlemény
A tartományi képviselőház elnöke, Pásztor István Karl-Heinz Lambertzzel, a Régiók Európai Bizottságának elnökével egyeztetett Salzburgban.

Mindketten elégedettségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy Szerbia és a Bizottság együttműködése termékeny. Készen állunk rá, hogy a tartományi kormánnyal együttműködve aktívan részt vegyünk az ország uniós csatlakozási folyamatában, kiemelten azokkal a csatlakozási fejezetek megnyitásával kapcsolatban, amelyek nagyon fontosak Vajdaság számára, ilyenek a regionális fejlesztés és együttműködés, a nemzeti közösségek jogainak megvalósulása és a mezőgazdaság - emelte ki Pásztor. Lambertz szerint a Régiók Európai Bizottsága számára Vajdaság nagyon fontos terület. Bejelentette, hogy az elkövetkező időszakban Szerbiába látogatna. Pásztor meghívta a tartományi képviselőházba.

A vajdasági házelnök Brigitta Pallauffal, Salzburg régió képviselőházának elnökével is tárgyalt. Elégedettségüket fejezték ki a két parlament közötti kapcsolatfelvétel kapcsán. Egyetértettek abban, hogy Vajdaságnak és Salzburgnak konkrét kapcsolatokat kell kiépítenie, mivel nagy lehetőségek rejlenek többek között az intézményi, a politikai és a gazdasági együttműködésben is.

Pásztor István
tartományi képviselőház
Vajdaság
Salzburg

Most

23:03, Frissítve: 23:17

Polgárháborús helyzet Izrael számos pontján

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió.
20:55, Frissítve: 23:16

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.