Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pásztor István a választásokról, migránsválságról és koronavírusról

2020.03.03
11:30
2020.05.22
18:30
Forrás
Pannon RTV
Április 26-ra írja ki a tartományi választás időpontját Pásztor István.

A Tartományi Képviselőház elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában elmondta: ma délután 17 órakor teszi ezt meg, összehangolva a köztársasági és a helyi szintű voksolás időpontjával, ami az előzetes bejelentések szerint szintén 26-án lesz. Pásztor István a migrációs válságról is beszélt. Elmondta, nélkülözhetetlen Szerbia déli határainak fokozott védelme. A koronavírussal kapcsolatban pedig kiemelte, hogy a tartományi egészségügyi rendszer készen áll minden eshetőségre.

Pannon RTV

A Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: a választási cselekmények szerdán indulhatnak el, a VMSZ pedig a hét végéhez közeledve kezdi el az aláírásgyűjtést. Elmondta: azokban az önkormányzatokban ahol vezető pozícióban volt a párt, meg szeretnék ezt őrizni. Ahol pedig gyengébb koalíciós partnerként szerepeltek, ott megerősítenék a pozíciójukat. Arra fognak törekedni, hogy Szabadkának magyar polgármestere lehessen - tette hozzá a politikus: „Ilyen meggondolással indulunk neki a választásoknak. Nem úgy futunk ki a pályára, hogy előre megadtuk volna magunkat. Szerintem megvan Szabadkán az a potenciális választói réteg, szavazatszám ami ezt tudná eredményezni. A program vonatkozásában, a lista vonatkozásában az első pillanattól látható lesz, hogy ezt amit mondok mi teljesen komolyan gondoljuk.”

Pannon RTV

Pásztor István elmondta, hogy a számbeli fogyás ellenére - ami tény - a négy évvel ezelőtti, vagy még annál is jobb választási eredmény várható. A VMSZ elnöke a migrációs válságról is beszélt. Elmondta: az emberbaráti szereteten túlmenően szavatolni kell az itt élők biztonságát. Fokozni a rendfenntartó szervek jelenlétét és Szerbia déli határának a védelmét: „A rendetlenségnek nem szabad teret adni. A törvénytelenségnek nem szabad teret adni. Az agressziónak nem szabad teret adni. Egyszerűen megálljt kell neki parancsolni. Ilyen szempontból azt gondolom, hogy meg kell erősíteni Szerbia déli határőrizetét. Nincsen más. nincs kibúvó. Nincsen más alternatíva. Illetve amit én hihetetlenül fontosnak tartok, -függetlenül attól, hogy mekkora lesz a migránslétszám - ezt látom a terepen is, hogy az emberek igénylik a rendőri jelenlétet.”

Pannon RTV

A VMSZ elnöke az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszéléséről is szólt. Kifejtette, hogy egyeztettek vasútfejlesztésről, az aracsi pusztatemplom helyzetéről, illetve a gazdaságfejlesztési programról is, melynek pénzügyi tervét az elkövetkező egy évre már megtervezték.

Pásztor István
migránsválság
koronavírus
Választások 2020
Orbán Viktor
választások

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű