Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A VMSZ egy emberként áll ki a kárpátaljai magyar nemzettársaink mellett

2020.11.30
14:32
2020.11.30
23:02
Forrás
Facebook/ Pásztor István
A VMSZ egy emberként áll ki a kárpátaljai magyar nemzettársaink mellett, és maximális támogatásunkról biztosítjuk a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét, Dr. Brenzovics Lászlót - írja Facebook-oldalán Pásztor István.

A VMSZ elnöke hozzátette, úgy véljük, az ukrán hatóságok újabb, koholt vádak alapján felépített, a kárpátaljai magyarság legitim képviselői ellen irányuló vegzálása nem szolgálja sem a többségi nemzet, sem az országban élő több százezres őshonos kisebbségek érdekét. A leghatározottabban elítéljük az Ukrán Biztonsági Szolgálat legújabb magyarellenes megfélemlítő akcióját és határozott cselekvésre szólítjuk fel a nemzetközi szervezeteket - szögezte le Pásztor István.

 

Pásztor István
VMSZ
ukrán
magyar
Kárpátalja
házkutatás
KMKSZ
Brenzovics László

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.