Ugrás a tartalomra

Pásztor: Jó döntés született Brüsszelben

2019.03.21
15:32
2020.04.16
21:11
Forrás
Pannon RTV
A döntés senkinek sem jelent arcvesztést, mindenki számára felvállalható - kommentálta a szerdai néppárti közgyűlés Fidesszel kapcsolatos határozatát a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Hosszadalmas vitát követően és az eredeti javaslathoz képest módosítva, meggyőző többséggel, 190 igen és 3 nem szavazat mellett fogadták el a Fideszről szóló záradékot. A legfontosabb, hogy az európai parlamenti választásig a Néppárt egysége megmarad, és a kampány is egységes lesz - hangsúlyozta Deli Andor, a Fidesz-KDNP EP-képviselője is.

Végre túllépnek az eddigi gyakorlaton, és nem csak sajtóhírekre, meg nem erősíthető és megkérdőjelezhető, féligazságokon és hazugságokon alapuló információkra támaszkodik a Néppárt, hanem a tényekre kíváncsi a Fidesszel és Magyarországgal kapcsolatban - mondta a vizsgálódás céljából megalakítandó háromtagú bölcsek tanácsáról Pásztor István. Ez az egyik oka, hogy a VMSZ úgy szavazott, ahogy a meggyőző többség az Európai Néppártban. A kizárást félinformációkra nem lehet alapozni. A VMSZ elnöke hangsúlyozta: „Nyugat-balkáni perspektívából nézve tragédia lett volna és tragédia lenne, ha a Fideszt kizárnák az Európai Néppártból. Ez azt jelentené, hogy az egész térségben, a Nyugat-Balkánon nem maradna egyetlenegy olyan jelentős politikai erő se, amelyik uniós tagországból a Néppártnak a tagja.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az Európai Néppárt az EP-választásokig mindenképpen egységes marad, a kampány során egységesen lép fel a pártcsalád minden egyes tagja. Azt viszont biztosan nem tudni, mi lesz a voksolás után. Deli Andor vajdasági európai parlamenti képviselő kiemelte: „A választások egy olyan választópont, egy olyan válaszvonal, aminek az eredményét lehetetlenség teljes mértékben előrelátni. Hogy mi fog azután történni, ezt majd a választások fényében látni fogjuk. Az, amire a jelen pillanatban fókuszálnunk kell, az az, hogy a választás napjáig a Néppárt és a kampány egységét megőrizzük.”

A VMSZ aktívan vesz majd részt a Fidesz EP-választási kampányában, amely április elején kezdődik. Pásztor István a kampányt közösnek tekinti, hiszen a Fidesz-KDNP listáján egy vajdasági származású jelölt, Deli Andor is szerepel.

Pásztor István
Fidesz
Európai Néppárt
Brüsszel
Deli Andor

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.