Ugrás a tartalomra

Pásztor: Példaértékű a nemzeti közösségek helyzete Szerbiában

2018.12.22
14:20
2018.12.22
16:57
Forrás
Tanjug
Szerbia példaként szolgálhat a többségi nemzet hozzáállásában a kisebbségek iránt - mondta Pásztor István a Szerbiai Szocialista Párt kongresszusán.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: nemcsak a régióban, de európai viszonylatban is példaértékű a nemzeti közösségek helyzete Szerbiában. A Szerbiai Szocialista Párt kongresszusán hozzátette: ennek eléréséhez jelentősen hozzájárult a szocialista párt és a korábban belügyminiszteri tisztséget betöltő, jelenlegi külügyi tárcavezető pártelnök, Ivica Dačić.

Pásztor István
Szocialista Párt

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.
16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.