Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV/korábbi felvétel

Pásztor: Pozitívak az elmúlt 2 és fél év gazdaságfejlesztési eredményei

2018-06-13
14:00
2018-06-13
17:42
Forrás
Pannon RTV
Pozitívnak értékelte az elmúlt 2 és fél év gazdaságfejlesztési eredményeit Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

A VMSZ elnöke elmondta, a Prosperitati Alapítvány 5. pályázati körének lejártával szerinte eléri a 10 ezret a sikeres pályázatok száma.

Három típusú pályázatot hirdetett meg az 5. körben a Prosperitati Alapítvány: kezdő vállalkozások, helyi termékek forgalmazása és integrátorok támogatása. Várhatóan több mint 3200-an fognak pályázni a pénteken záruló ciklusban.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Ebben a két és fél évben, amióta a Prosperitati tevékenykedik, ezzel a pályázási körrel biztos, hogy elérjük a több mint 10 ezer sikeres pályázót. A program az érdeklődés tekintetében visszaigazolódik, ez annyit jelent, hogy minimum 10 ezer családnak tudtunk segíteni ezen a pályázaton keresztül, és lehetővé tudtuk tenni, egyrészről azt, hogy megerősítsék a saját gazdaságukat, másrészről pedig, hogy könnyebben és jobban tudjanak boldogulni.”

A kezdővállalkozói kiírásnál megközelítőleg 300 pályázó lesz, ami egy nagyon impozáns szám, azt igazolja, hogy ezeket a pályázati lehetőségeket továbbra is elérhetővé kell tenni - mondta a VMSZ elnöke. A helyi termékek előállításával kapcsolatos pályázat iránt kisebb az érdeklődés, míg a legnagyobb eredményeket a beszállítói számok mutatják – tette hozzá Pásztor.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Gabonaintegrátorok vonatkozásában megközelítőleg 2,5 ezer sikeres pályázat lesz, a gyümölcsészet tekintetében 75-100 között, a mézfeldolgozás integrátora irányába több, mint 100 pályázat várható, a sertésintegrációban 40-50 között lesz a pályázatok száma, a zöldségtermesztés tekintetében pedig megközelítőleg 200. Mindez összesen adja azt a mintegy 3200-3300 sikeres pályázatot, és ezeknek a pályázatoknak a most becsült értéke valahol ott 30 millió euró, vagy ha dinárban mondom, akkor valahol 3,3 milliárd dinár.”

A VMSZ elnöke a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításáról is beszélt a Szabadkai Magyar Rádióban. Szerinte a jogszabály módosítással nem csorbulnak a vajdasági magyarok megszerzett jogai.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Azzal a több mint másfél éves munkával, amit közösen fektettünk ennek a törvénynek az előkészítésébe, semmit nem veszítünk, gyakorlatilag ugyanolyan hatáskörökkel, mozgástérrel fog rendelkezni a nemzeti tanács, mint amilyennel az előző években rendelkezett.”

A pártelnök elmondta, a VMSZ készül a nemzeti tanácsi választásokra, ezek kiírásának előfeltétele a módosított törvény elfogadása.

Pásztor István
Prosperitati
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.