Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Pásztor: A vajdasági magyarok sikerként élik meg Trócsányi László jelölését

2019-09-13
12:12
Forrás
Magyar Szó
A szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosjelölt várhatóan a bővítéspárti politika zászlóvivője lesz - nyilatkozta a Magyar Szónak Pásztor István.

A VMSZ elnöke szerint a korábbi biztosok tekintetében az volt a benyomása az embernek, hogy nem érdekelte őket saját munkájuknak a sikeressége és reméli, hogy politikájának kialakításakor az EB szakít a Juncker irányította bizottság eddigi gyakorlatával, vagyis bővítéspárti politikát fog meghirdetni és ennek a bővítéspárti politikának a zászlóvivője lesz a magyar biztos. Ez azt jelenti, hogy magyar politikus fogja meghatározni az európai politikát és ezen belül láttatni minket, magyarokat – fogalmazott Pásztor István.

A VMSZ elnöke szerint Szerbia ma felkészültebb az uniós tagságra, mint ahogy azt a tárgyalási folyamat tükrözi. A 2025-ös csatlakozás szerinte politikai kérdés és ha Brüsszelben leengedik a kézifékeket, akkor az összes tárgyalási fejezetet meg kell nyitni, azt követően pedig racionálisnak lenni, azzal a szándékkal, hogy 2025-ig Szerbia uniós tagországgá váljék.

Pásztor István
VMSZ
Trócsányi László
bővítéspolitika
uniós biztos

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.