Ugrás a tartalomra
Pásztor István
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Pásztor: A vajdasági magyarok sikerként élik meg Trócsányi László jelölését

2019-09-13
12:12
Forrás
Magyar Szó
A szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosjelölt várhatóan a bővítéspárti politika zászlóvivője lesz - nyilatkozta a Magyar Szónak Pásztor István.

A VMSZ elnöke szerint a korábbi biztosok tekintetében az volt a benyomása az embernek, hogy nem érdekelte őket saját munkájuknak a sikeressége és reméli, hogy politikájának kialakításakor az EB szakít a Juncker irányította bizottság eddigi gyakorlatával, vagyis bővítéspárti politikát fog meghirdetni és ennek a bővítéspárti politikának a zászlóvivője lesz a magyar biztos. Ez azt jelenti, hogy magyar politikus fogja meghatározni az európai politikát és ezen belül láttatni minket, magyarokat – fogalmazott Pásztor István.

A VMSZ elnöke szerint Szerbia ma felkészültebb az uniós tagságra, mint ahogy azt a tárgyalási folyamat tükrözi. A 2025-ös csatlakozás szerinte politikai kérdés és ha Brüsszelben leengedik a kézifékeket, akkor az összes tárgyalási fejezetet meg kell nyitni, azt követően pedig racionálisnak lenni, azzal a szándékkal, hogy 2025-ig Szerbia uniós tagországgá váljék.

Pásztor István
VMSZ
Trócsányi László
bővítéspolitika
uniós biztos

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.