Ugrás a tartalomra

Pásztor: A VMSZ államtitkári szinten venne részt a szerbiai végrehajtó hatalomban

2020.10.21
15:48
2020.10.21
21:42
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség ezután is államtitkári szinten venne részt a szerbiai végrehajtó hatalomban - nyilatkozta Pásztor István a Pannon RTV Közügyek című műsorában.

A VMSZ elnöke hozzátette, céljuk, hogy az eddigi államtitkári pozíciókat megtartsák, illetve hogy ezeket bővítsék, olyan területeken, ahol eddig nem volt szakemberük. Pásztor arról is beszélt, hogy a VMSZ számára elfogadható az az irány, amit a most megalakuló köztársasági kormány a legfőbb feladatainak tűzött ki célul. Mi mindig a folyamatosságban gondolkodtunk, és az előző kormányzati ciklus célkitűzéseit próbáljuk továbbvinni ebben a ciklusban - mondta Pásztor.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Az volt az alapállásunk és ez nem változott, hogy azt a négy témakört, amiben eddig is államtitkárunk volt, azt jó volna megtartani. Ez az egészségügy, a mezőgazdaság, az oktatás és az infrastruktúra fejlesztés. Emellett szeretnénk még új minisztériumokat, amikben eddig nem volt emberünk, illetve új területeket, ahol eddig nem volt emberünk. Ez az igazságügy, a pénzügy, környezetvédelem, az energetika. Látjuk majd, hogy ezek közül mi lesz a realitás. Egészen biztos, hogy nagyobb mozgásterünk kellene, hogy legyen, mint amennyi négy évvel ezelőtt volt, és egész biztos, hogy olyan mozgástereink lesznek, amelyekre fölkészült embereket tudunk delegálni.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István
Szerbia
államtitkár

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.