Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Pék Zoltán: Vasúthálózat nélkül gazdasági fejlődés sincs

2019-05-16
14:58
2019-05-16
16:51
Forrás
Pannon RTV
A Belgrád-Budapest vasútvonal felújításának fontosságáról beszélt a szerb parlament mai ülésén Pék Zoltán.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője egyebek mellet azt mondta, vasúthálózat nélkül gazdasági fejlődés sincs, amit a történelem is bebizonyított. Pék Zoltán arról is szót ejtett, hogy az 1883-ban először átadott vasúton az út Szabadkától Újvidékig jelenleg 2-2,5 órán át tart, mivel a vonatok átlagsebessége 38-39 kilométert tesz ki óránként. A politikus hozzátette, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselői a szavazás alkalmával támogatni fogják a vasútvonal felújítását.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A projekt tárgya a jelenlegi, elavult egyvágányú vasút, a 10B közlekedési folyosó modernizálása egy korszerű kétvágányú vasútvonallá. Ezen a vegyes, vagyis a személy- és teherszállító vonatok 200 kilométer/órával közlekedhetnek.”

Pék Zoltán

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.