Ugrás a tartalomra

Pék Zoltán: Vasúthálózat nélkül gazdasági fejlődés sincs

2019.05.16
14:58
2019.05.16
16:51
Forrás
Pannon RTV
A Belgrád-Budapest vasútvonal felújításának fontosságáról beszélt a szerb parlament mai ülésén Pék Zoltán.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője egyebek mellet azt mondta, vasúthálózat nélkül gazdasági fejlődés sincs, amit a történelem is bebizonyított. Pék Zoltán arról is szót ejtett, hogy az 1883-ban először átadott vasúton az út Szabadkától Újvidékig jelenleg 2-2,5 órán át tart, mivel a vonatok átlagsebessége 38-39 kilométert tesz ki óránként. A politikus hozzátette, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselői a szavazás alkalmával támogatni fogják a vasútvonal felújítását.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A projekt tárgya a jelenlegi, elavult egyvágányú vasút, a 10B közlekedési folyosó modernizálása egy korszerű kétvágányú vasútvonallá. Ezen a vegyes, vagyis a személy- és teherszállító vonatok 200 kilométer/órával közlekedhetnek.”

Pék Zoltán

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.