Ugrás a tartalomra

Éjfélkor jár le a jelöltlisták átadásának határideje

2018.10.19
08:46
2024.03.19
08:42
Forrás
Vajdasági RTV, Tanjug
Ma éjfélig lehet átadni a Köztársasági Választási Bizottságnak a jelöltlistákat a november 4-én esedékes nemzeti tanácsi választásra.

A külön választói névjegyzéket is lezárják ma este. Az illetékesek azonban felhívják a polgárok figyelmét, hogy a névjegyzékre még feliratkozhatnak, illetve törtölhetik magukat egészen november elsejéig. A nemzeti tanácsi választások alkalmával Szerbia közel fél millió választópolgára járulhat az urnák elé. 22 nemzeti közösségnek van lehetősége megválasztania saját testületét. A Magyar Nemzeti Tanács megválasztására eddig két listát adtak át, a Magyar Összefogásét és a Magyar Mozgalomét. A Választási Bizottság mindkettőt ki is hirdette. 

Magyar Összefogás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.