Ugrás a tartalomra

Pénteken tartja alakuló ülését a Tartományi Képviselőház

2020.07.28
20:24
Forrás
Közlemény
Pénteken, azaz július 31-én tartja első ülését az új összetételű tartományi parlament.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a gyűlést az Újvidéki Vásár Master Központjában tartják 10 órai kezdettel. 

Pásztor István, a Vajdasági Képviselőház elnöke ezt megelőzően ma egyeztetett a tartományi mandátumhoz jutó listák képviselőivel. 

A parlament első ülésén hitelesítik a képviselők mandátumát, megalakítják a képviselői csoportokat, valamint megválasztják a testület elnökét és alelnökét. A napirenden szerepel még a képviselőház főtitkárának megválasztása, valamint létrehozhatnak munkatestületeket is.

Pásztor István közleményében leszögezi: a megfelelő határidőn belül hívta össze az alakulóülést, amely a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlik majd. Aláhúzta: építő jellegű volt a megbeszélés a listák képviselőivel. 

tartományi képviselőház

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.