Ugrás a tartalomra

Pénteken véleményezik Ukrajna, Grúzia és Moldávia EU-csatlakozási kérelmét

2022.06.16
07:41
2022.06.16
09:55
Forrás
MTI, híradó.hu
Ezek az országok az EU-ban látják megvalósulni maguk számára a békét, jólétet és biztonságot - emelte ki Várhelyi Olivér.

Pénteken véleményezik Ukrajna, Georgia és Moldávia EU-csatlakozási kérelmét, emelte ki Várhelyi Olivér. A tagjelöltséghez és a csatlakozási tárgyalások elkezdéséhez, a csatlakozni kívánó országoknak maradéktalanul teljesíteniük kell a koppenhágai kritériumokat - hangsúlyozta.

Ezek az országok az EU-ban látják megvalósulni maguk számára a békét, jólétet és biztonságot. Európának meg kell mutatnia, hogy ez így van – tette hozzá az EU szomszédságpolitikáért és a bővítésért felelős biztosa tegnap Brüsszelben.

Magyarország szempontjából a bővítéspolitika nagyon fontos dimenziója az Európai Uniónak, hiszen hazánk külső határain lehetséges az instabilitás, olyan régiókban, ahol továbbra is kihívást jelent a béke, biztonság és a jólét – jelentette ki Várhelyi Olivér.

EU
csatlakozás
Ukrajna
Várhelyi Olivér

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.