Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Pénzügyi megállapodások Magyarország és Japán között

2019-12-05
15:07
Forrás
HVG.hu
170 japán vállalat fektet be Magyarországon, ezzel mintegy 35 ezer magyarnak adnak munkát – mondta Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, ezért is fontos fenntartani a magyar-japán kapcsolat dinamikáját. A politikus a japán-magyar gazdasági kapcsolatok 150 éve címmel rendezett befektetési szemináriumon szólalt fel Tokióban. A két ország delegációja több pénzügyi megállapodást is aláírt. Szijjártó Péter arra is kitért, hogy mintegy hatszáz japán diák választott magyarországi felsőoktatási intézményt, közülük négyszázan valamelyik orvosi egyetemet.

Magyarország
Japán
Szijjártó Péter
gazdasági kapcsolatok

Most

12:02, Frissítve: 12:12

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.