Ugrás a tartalomra
TANJUG/NIKOLA ANÐIC/nr

Petar Petkovićtyal egyeztetett Pintér Attila

2021.03.02
15:41
Forrás
Tanjug
Politikai és biztonsági kérdésekben egyeztetett ma Petar Petković, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével.
TANJUG/NIKOLA ANÐIC/nr

Petković beszámolt Belgrád arra irányuló erőfeszítéseiről, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a Pristinával folytatott párbeszédben. A Koszovó-ügyi iroda igazgatója szerint elengedhetetlen a kapcsolatok rendezése, és a szerbek helyzetének normalizálása Koszovóban. 

Pintér Attilával megvitatták a koronavírus elleni oltás folyamatát, és egyetértett abban, hogy Szerbia az átoltottság tekintetében a világ vezető országai között van. 

Petar Petković
Pintér Attila
Szerbia
Koszovó

Most

18:42, Frissítve: 18:48

Elhunyt Đorđe Marjanović

A 90 éves énekes a szerb média értesülései szerint a koronavírus szövődményeibe halt bele. Lélegeztetőgépre volt kötve, az orvosok több napja harcoltak az életéért, de nem sikerült megmenteniük.
16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.