Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Markus Schreiber

Peter Altmaier: Szerbia jelentősen fejlődött az utóbbi időben

2019-10-22
11:35
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia jó példaként szolgál a régió országai számára, amennyiben a gazdaságpolitikai törekvéseit tartjuk szem előtt – nyilatkozta a német szövetségi gazdasági miniszter belgrádi látogatása során.

Peter Altmaier kiemelte, az ország jelentősen fejlődött az utóbbi időben, így ő szorgalmazza az uniós tagságát. A csatlakozási folyamat előrehaladtával a korrupció és a bűnözés ellen is egyre hatékonyabban lépnek majd fel a szerbiai szervek – véli a német politikus. Kiemelte, csalódásként élte meg, hogy az EU nem indítja meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, szerinte ugyanis a Nyugat-Balkán mielőbbi csatlakozása az Európai Unióhoz mindenki érdeke.

Peter Altmaier
Németország

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.