Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Markus Schreiber

Peter Altmaier: Szerbia jelentősen fejlődött az utóbbi időben

2019-10-22
11:35
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia jó példaként szolgál a régió országai számára, amennyiben a gazdaságpolitikai törekvéseit tartjuk szem előtt – nyilatkozta a német szövetségi gazdasági miniszter belgrádi látogatása során.

Peter Altmaier kiemelte, az ország jelentősen fejlődött az utóbbi időben, így ő szorgalmazza az uniós tagságát. A csatlakozási folyamat előrehaladtával a korrupció és a bűnözés ellen is egyre hatékonyabban lépnek majd fel a szerbiai szervek – véli a német politikus. Kiemelte, csalódásként élte meg, hogy az EU nem indítja meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, szerinte ugyanis a Nyugat-Balkán mielőbbi csatlakozása az Európai Unióhoz mindenki érdeke.

Peter Altmaier
Németország

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.