Ugrás a tartalomra

Péterrévén eddig több mint 1700-an kértek magyar állampolgárságot

2018.02.20
12:58
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai tizenkilencedik alkalommal jártak a faluban, ahol ezúttal is közel százan adták át állampolgársági kérelmüket.

Fiatalok és idősek is várakoztak ma a péterrévei helyi közösségben azért, hogy a kihelyezett konzuli fogadónapon átadhassák honosítási kérelmüket. Közülük a legidősebb a 91 éves ürményházi származású Szakály Józsefné volt: „Magyar vagyok, magyarnak születtem, magyar nótát dalolt az anyám felettem, magyarul imádkozott értem az anyám, és téged szeretlek gyönyörű hazám…Ürményháza a 200 éves letelepedést ünnepelte, az én őseim ott voltak, magyarok voltak, tiszta magyar falu volt valamikor…”

Legutóbb december elején volt konzuli fogadónap Péterrévén, és az érdeklődés továbbra sem lankad. Ma 90 ügyfelet fogadtak a konzulátus munkatársai. Kinka Erzsébet, péterrévei elnök, VMSZ: „Többen érkeztek Óbecséről, Pecesorról, tehát a környező településekről. A nagy érdeklődésre való tekintettel azon gondolkodunk, hogy a következőt is megszervezzük valószínűleg június hónap folyamán.”

Már a 412 ezret is meghaladta azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek a magyar országgyűlési választásra. Aki április 8-án szavazni szeretne, annak március 24-éig regisztrálnia kell magát. Czikajló Gergely, szabadkai konzul, Magyarország: „Aki postán kérte a szavazólapokat, az általa megjelölt címre fogja megkapni, aki pedig személyesen akarja átvenni, a főkonzulátuson teheti majd meg március 26-a és április 6-a között. Ez az időszak áll rendelkezésre arra is, hogy a levélszavazatokat leadják a választópolgárok, illetve lehetőség van még április 8-án, a választás napján 6 órától este 7 óráig leadni a főkonzulátuson személyesen a szavazatokat.”

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa legközelebb április 10-én Zentán tart konzuli fogadónapot.

Péterréve
konzuli fogadónap

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.