Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Petković: A ROSU szerbekre lőtt Észak-Koszovóban

2023.01.23
14:52
2023.01.23
15:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Kosovska Mitrovica és Leposavić közötti úton 11 óra 30 perckor a koszovói rendőrség különleges egységei tűz alá vettek egy személyautót.

Erről számolt be Petar Petković, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója. Az eset a Bistrica-hídon történ, amelyen Petković szerint a koszovói hatóságok törvényellenesen alakítottak ki ellenőrzőpontot. A szitává lőtt autóban két szerb nemzetiségű férfi utazott. Az egyiküket mellkasi lövéssel szállították a kraljevói kórházba. Petar Petković úgy nyilatkozott, csak azért lőttek sorozatokat a koszovói rendőrök az autóra, mert annak utasai nem engedték, hogy az egyenruhások bármilyen megalapozott ok nélkül bántalmazzák őket. Szerinte a ROSU-nak semmi keresnivalója sincs Észak-Koszovóban. Petković szerint Albin Kurti koszovói kormányfő egyetlen célja a szerbek üldöztetése és incidensek kiprovokálása, és nem retten el még a vérontástól sem.

A Bistrica-hídon történt lövöldözéssel kapcsolatban közlemény adott ki a koszovói rendőrség. Azt a magyarázatot adták, hogy az autó, amelyben a két férfi utazott, nem állt meg a hídon létesített ellenőrzőpontnál, ezért nyitottak tüzet a ROSU emberei. Magyarázatuk szerint a rendőri egység megkísérelte megállítani az autót, de az nekiütközött egy rendőrautónak, ezzel pedig veszélyeztette a szolgálatot teljesítő személyek életét. A rendőrök a kialakult fenyegetés semlegesítése miatt folyamodtak lőfegyver használatához - áll a koszovói rendőrség magyarázatában.

ROSU
ROSU koszovói különleges rendőri alakulat
Petar Petković

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.