Ugrás a tartalomra

Petković: A ROSU szerbekre lőtt Észak-Koszovóban

2023.01.23
14:52
2023.01.23
15:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Kosovska Mitrovica és Leposavić közötti úton 11 óra 30 perckor a koszovói rendőrség különleges egységei tűz alá vettek egy személyautót.

Erről számolt be Petar Petković, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója. Az eset a Bistrica-hídon történ, amelyen Petković szerint a koszovói hatóságok törvényellenesen alakítottak ki ellenőrzőpontot. A szitává lőtt autóban két szerb nemzetiségű férfi utazott. Az egyiküket mellkasi lövéssel szállították a kraljevói kórházba. Petar Petković úgy nyilatkozott, csak azért lőttek sorozatokat a koszovói rendőrök az autóra, mert annak utasai nem engedték, hogy az egyenruhások bármilyen megalapozott ok nélkül bántalmazzák őket. Szerinte a ROSU-nak semmi keresnivalója sincs Észak-Koszovóban. Petković szerint Albin Kurti koszovói kormányfő egyetlen célja a szerbek üldöztetése és incidensek kiprovokálása, és nem retten el még a vérontástól sem.

A Bistrica-hídon történt lövöldözéssel kapcsolatban közlemény adott ki a koszovói rendőrség. Azt a magyarázatot adták, hogy az autó, amelyben a két férfi utazott, nem állt meg a hídon létesített ellenőrzőpontnál, ezért nyitottak tüzet a ROSU emberei. Magyarázatuk szerint a rendőri egység megkísérelte megállítani az autót, de az nekiütközött egy rendőrautónak, ezzel pedig veszélyeztette a szolgálatot teljesítő személyek életét. A rendőrök a kialakult fenyegetés semlegesítése miatt folyamodtak lőfegyver használatához - áll a koszovói rendőrség magyarázatában.

ROSU
ROSU koszovói különleges rendőri alakulat
Petar Petković

Most

09:36

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta Magyarország Védelmi Tanácsát a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.