Ugrás a tartalomra

Petković: A ROSU szerbekre lőtt Észak-Koszovóban

2023.01.23
14:52
2023.01.23
15:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Kosovska Mitrovica és Leposavić közötti úton 11 óra 30 perckor a koszovói rendőrség különleges egységei tűz alá vettek egy személyautót.

Erről számolt be Petar Petković, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója. Az eset a Bistrica-hídon történ, amelyen Petković szerint a koszovói hatóságok törvényellenesen alakítottak ki ellenőrzőpontot. A szitává lőtt autóban két szerb nemzetiségű férfi utazott. Az egyiküket mellkasi lövéssel szállították a kraljevói kórházba. Petar Petković úgy nyilatkozott, csak azért lőttek sorozatokat a koszovói rendőrök az autóra, mert annak utasai nem engedték, hogy az egyenruhások bármilyen megalapozott ok nélkül bántalmazzák őket. Szerinte a ROSU-nak semmi keresnivalója sincs Észak-Koszovóban. Petković szerint Albin Kurti koszovói kormányfő egyetlen célja a szerbek üldöztetése és incidensek kiprovokálása, és nem retten el még a vérontástól sem.

A Bistrica-hídon történt lövöldözéssel kapcsolatban közlemény adott ki a koszovói rendőrség. Azt a magyarázatot adták, hogy az autó, amelyben a két férfi utazott, nem állt meg a hídon létesített ellenőrzőpontnál, ezért nyitottak tüzet a ROSU emberei. Magyarázatuk szerint a rendőri egység megkísérelte megállítani az autót, de az nekiütközött egy rendőrautónak, ezzel pedig veszélyeztette a szolgálatot teljesítő személyek életét. A rendőrök a kialakult fenyegetés semlegesítése miatt folyamodtak lőfegyver használatához - áll a koszovói rendőrség magyarázatában.

ROSU
ROSU koszovói különleges rendőri alakulat
Petar Petković

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.