Ugrás a tartalomra

A Pető-kurzus résztvevőivel találkozott Perpauer Attila és Verebes Krnács Erika

2018.09.18
16:53
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Összefogás listája jelöltjeinek Zentán a meghívott vendégek beszámoltak a fejlesztőpedagógiai kurzusok alkalmával szerezett tapasztalataikról.

A szabadkai Molnár Mihály Parkinson-kórral küzd. Sopronban már részt vett egy elektromágnesen kezelésen és rehabilitációs tornán, de a zentai Pető Intézet foglalkozásai is jótékony hatással vannak a betegsége javulására. Molnár Mihály, Szabadka: „Az a pozitív tapasztalatom van, hogy jobban tudok mozogni, jobban tudok összpontosítani dolgokra, amelyeket csinálok, és tovább tudok mozogni, tovább tudok lépni, mint idáig.”

Az adai Török Antal már a harmadik Pető-kurzusára készül. Ő is észrevette a foglalkozások pozitív hatásait: „A bal kezemmel van probléma főleg, és az sokat javult, amióta megy ez a kurzus, meg az egyensúlyérzék is sokkal jobb. Úgyhogy tényleg csak pozitívat lehet róla mondani.”

Magyar Attila színművész fiát, Mátét már kiskora óta viszi a Pető Intézet foglalkozásaira. Először Budapestre jártak, de amióta Zentán is megszervezik, azóta minden alkalommal ott vannak. Magyar Attila, színművész: „Amikor itt a kurzus tart, akkor ő reggel hatkor felkel, megreggelizik, elmegy az iskolába Újvidékre. Újvidékről hazajön, ebédel, eljövünk 100 kilométert, tornázik, találkozik a tornázós nénikkel, hazamegy 100 kilométert, hulla fáradtan elalszik, és holnap megint akar jönni.”

A Pető Intézet intenzív kurzusai 2014 óta szerves részét képezik a Magyar Nemzeti Tanács oktatásfejlesztési stratégiájának. A szűrések alkalmával kiderült, hogy nagy igény van a fejlesztőpedagógiai és a rehabilitációs foglalkozásokra. Az eddigi 7 alkalomnak több mint 130 résztvevője volt. Perpauer Attila, jelölt, Magyar Összefogás: „A Magyar Összefogás célul tűzte ki, hogy minden egyes emberhez eljutunk, és az elkövetkezendő időszakban ez egy cél, hogy mindenkit meg tudjunk szólítani, és akinek szüksége van rá, ezeket be tudjuk emelni ebbe a programba.”

A jövő héten indul az újabb, három hetes intenzív Pető-kurzus. A nyolcadik alkalommal megrendezett képzésen felnőtt és gyermekcsoportokat is indítanak, és egyéni fejlesztések is lesznek.

Pető-kurzus
Zenta
Perpauer Attila
Verebes Krnács Erika
Magyar Összefogás

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.