Ugrás a tartalomra

A polgárok többsége támogatja a csatlakozást az EU-hoz

2019.01.19
07:51
Forrás
Szerbiai RTV
Amennyiben holnap tartanának népszavazást arról, hogy Szerbia tagja legyen-e az Európai Uniónak, a polgárok 55 százaléka támogatná a csatlakozást.

A megkérdezettek 25 százaléka ellenezné a tagságot, míg a maradék nem tudja, mit válaszoljon a kérdésre. Ez derül ki a minden hat hónapban végzett közvélemény-kutatásból, amelyet az európai integrációért felelős minisztérium készít. 1050 18 évnél idősebb személyt kérdeztek meg. A szerbiaiak körében növekszik az EU-hoz való pozitív hozzáállás. Olyan lehetőségeket párosítanak a tagsághoz, mint a jobb, magasabb életszínvonal, a fiatalok boldogulása vagy az utazási lehetőségek kihasználása. 

Európai Unió
közvélemény-kutatás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.