Ugrás a tartalomra

A politikai kultúra alapja a képviselők integritása

2021.09.21
13:05
Forrás
Magyar Szó
A parlament viselkedési kódexére vonatkozó módosítási javaslatok, a korrupció-ellenes törvény, és a Hilandar-kolostor kulturális és történelmi értékeinek megőrzéséről szóló törvényjavaslat szerepelt napirenden ma a köztársasági parlament ülésén.

A kódex kapcsán Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselője elmondta, a VMSZ számára mindig is kiemelten fontos volt a dokumentum elfogadása a parlament alapértékei, a transzparens tevékenység és az integritás miatt is. Ezek közvetlenül hozzájárulnak a politikai felelősség szintjének emeléséhez, ez pedig fontos amiatt is, hogy a képviselőház munkájában megbízzanak a polgárok – mondta Kovács Elvira. A politikai kultúrának ugyanis a képviselők integritása, transzparens és tisztességes viselkedése az alapja – tette hozzá.

Kovács Elvira
parlament
integritás
transzparens
képviselő

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.