Ugrás a tartalomra

Pompeo: Kína folyamatos fenyegetést jelent

2020.05.31
21:41
2020.05.31
21:54
Forrás
MTI
„A mai Kínai Kommunista Párt szándéka a nyugati eszmék, a nyugati demokráciák, a nyugati értékrend szétrombolása”

Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. Álláspontja szerint a távol-keleti ország manapság "agresszívabbá vált" a félrevezető információk terjesztésében és a bomlasztásban szerte a világban. A mai Kínai Kommunista Párt szándéka "a nyugati eszmék, a nyugati demokráciák, a  nyugati értékrend szétrombolása, ami veszélybe sodorja az amerikaiakat is - mondta az Egyesült Államok diplomáciai vezetője. Pompeo több példával próbálta illusztrálni a Kína által jelentett fenyegetéseket. Megemlítette köztük a szellemi tulajdon ellopását, a koronavírus-járványt és azt is, hogy Peking a világjárványra irányuló figyelmet használta ki arra, hogy Hongkongban szigorítson a biztonsági intézkedéseken és keresztülvigye az úgynevezett nemzetbiztonsági törvényt is.

Donald Trump amerikai elnök a héten bejelentette, hogy mivel az amerikai kormányzat álláspontja szerint Hongkong többé már nem autonóm terület, Washington visszavonja az autonóm Hongkongnak eddig megadott kedvezményeket.

Mike Pompeo
Kína
USA

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.