Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Nicholas Kamm

Pompeo: Kína folyamatos fenyegetést jelent

2020-05-31
21:41
2020-05-31
21:54
Forrás
MTI
„A mai Kínai Kommunista Párt szándéka a nyugati eszmék, a nyugati demokráciák, a nyugati értékrend szétrombolása”

Kína folyamatos fenyegetést jelent a nyugati világra - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. Álláspontja szerint a távol-keleti ország manapság "agresszívabbá vált" a félrevezető információk terjesztésében és a bomlasztásban szerte a világban. A mai Kínai Kommunista Párt szándéka "a nyugati eszmék, a nyugati demokráciák, a  nyugati értékrend szétrombolása, ami veszélybe sodorja az amerikaiakat is - mondta az Egyesült Államok diplomáciai vezetője. Pompeo több példával próbálta illusztrálni a Kína által jelentett fenyegetéseket. Megemlítette köztük a szellemi tulajdon ellopását, a koronavírus-járványt és azt is, hogy Peking a világjárványra irányuló figyelmet használta ki arra, hogy Hongkongban szigorítson a biztonsági intézkedéseken és keresztülvigye az úgynevezett nemzetbiztonsági törvényt is.

Donald Trump amerikai elnök a héten bejelentette, hogy mivel az amerikai kormányzat álláspontja szerint Hongkong többé már nem autonóm terület, Washington visszavonja az autonóm Hongkongnak eddig megadott kedvezményeket.

Mike Pompeo
Kína
USA

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.