Ugrás a tartalomra

Porosenko az ukrán ortodox egyház vezetőjének segítségét kérte

2018.12.09
15:40
2018.12.09
21:17
Forrás
MTI
Petro Porosenko ukrán elnök Onufrij metropolita segítségét kérte a tengerészek kiszabadításához.

Porosenko az ukrajnai ortodox egyház Moszkvához hű szárnyának vezetőjéhez fordult azzal a kéréssel, hogy járjon közben az orosz félnél a Kercsi-szoros közelében történt támadásban elfogott és letartóztatott haditengerészek kiszabadítása érdekében. Az államfő hozzátette, hogy minden lépést megtesz annak érdekében, hogy a fogságban tartott matrózok mielőbb hazatérjenek. Onufrij metropolita valamint az ukrán elnök között nem felhőtlen a viszony, hiszen előbbi ellenzi az államfő által szorgalmazott önálló nemzeti ukrán ortodox egyház létrejöttét, mely várhatóan december 15-én alakulhat meg. 

Petro Porosenko
Onufrij

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.