Ugrás a tartalomra

Porosenko háborús cselekménynek minősítette a kercsi incidenst

2018.12.12
14:56
Forrás
MTI
Az ukrán haditengerészek ellen a Kercsi-szoros közelében végrehajtott orosz támadás nem egy szimpla határincidens volt, miként azt Moszkva igyekszik beállítani, hanem háborús cselekmény.

Ezt mondta Petro Porosenko ukrán elnök amerikai Fox News televíziónak adott interjújában. Hangsúlyozta, nem zárható ki annak lehetősége, hogy Oroszország bármely pillanatban szárazföldi műveletet indítson Ukrajna ellen. Mint arról korábban beszámoltunk, november végén a Kercsi-szoros közelében az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt és a legénység ellen tiltott határátlépés miatt eljárást indított. Kijev az incidenst fegyveres agressziónak minősítette, és Ukrajna tíz megyéjében 30 napra - december 26-ig - hadiállapotot vezettek be.

Petro Porosenko
Ukrajna
Oroszország
Kercsi-szoros

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.