Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV/Juhász Géza)

Potápi: 2004. december 5-e a mai napig a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja

2021.12.04
17:20
Forrás
MTI
A kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a baloldal a külhoni magyarság ellen kampányolt - emlékeztetett a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Tizenhét évvel ezelőtt a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt. 2004. december 5-e a mai napig a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja – közölte közleményben Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Az államtitkár úgy fogalmazott: "Az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra."

Potápi kiemelte: „Hosszú évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt.” Felidézte: „2004. december 5-re válaszul a 2010-ben megalakult új országgyűlés legelső intézkedései között, elsöprő többséggel szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság végre közjogi értelemben is a nemzet részéve váljon.”

Potápi Árpád János

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.